For lille disk på NVME Print

• lille disk, nvme, for lidt plads
  • 1

Vi har problemer med vores NVME ikke tildeler hele pladsen for du kan det skal du gøre følgene:

!!! FØR DU FORETAGER DIG NOGET!!!
Såfremt du bruger nedstående guide på en server i produktion anbefaler vi at du tager en backup inden du forsætter!
Vi står ikke til ansvar for eventuelt datatab denne guide medfører, så følg den på eget ansvar.

Start FDISK med følgende kommando.
sudo fdisk /dev/sda

Vis en liste over patitionerne dette gøres ved at skrive "p" i fdisk konsollen.

Skriv start sector nummeret ned for /dev/sda1

Slet de eksisterende partitioner. Dette gøres ved at skrive "d" i fdisk konsollen. Herefter skal du vælge hvilken partion du ønsker at slette. Vi anbefaler at starte med SWAP partitionen og derefter system partitionen.

Opret de nye partitioner ved at skrive "n" i fdisk konsollen og vælg derefter en primær partition.
Fdisk spørg dig efterfølgende om et start sector nummer, her skal du bruge det du skrev ned tidligere. Dernæst skal du fortælle fdisk hvor stor partitionen skal være her skriver du "+29G" (Sidste GB skal bruges til SWAP).
Herefter spørg den om du vil overskrive den tidligere ext4 signatur som du siger ja til.

Herefter oprette du en partition til SWAP på samme måde som overstående. Den eneste forskel er at du blot skal trykke enter når den spørg efter start sector nummeret og størrelsen, da den automatisk gør brug af den ledige plads der er tilbage.

Dobbelttjek at dine ændringer er rigtige ved at skrive "p" i fdisk konsollen. Når du har gjort dette kan du skrive ændringerne til disken ved at skrive "w" i fdisk konsollen.

OBS! Fordi partitionerne allerede er mounted kræves det at serveren genstartes.
sudo reboot
Efter serveren er genstartet beder vi linux om at bruge den nye plads fra partitionen. (Erstat sdx med din system partitionens navn)
sudo resize2fs /dev/sdx

Efter serveren er genstartet skal vi fortælle linux at den skal bruge vores nye SWAP partion som SWAP. (Erstat sdx med din SWAP partitionens navn)
sudo mkswap /dev/sdx

Find UUID'et på SWAP partitionen. (Erstat sdx med din SWAP partitionens navn)
sudo blkid /dev/sdx

Mount SWAP partitionen. (Erstat UUID med din SWAP partitionens UUID)
sudo swapon -U UUID

Verificer at den nye SWAP partition findes i /etc/fstab.
sudo cat /etc/fstab

Såfremt den mangler tilføjes følgende i bunden af /etc/fstab. (Erstat xxx med din SWAP partitionens UUID)
UUID=xxx none swap sw 0 0